Какво е маркетинг чрез съдържание?

Съдържанието трябва да бъде в основата на вашия онлайн маркетинг!

Маркетинг чрез съдържаниеС течение на времето и развитието на технологиите, традиционният маркетинг става все по-малко ефективен. Но всеки добър и перспективен маркетолог знае, че има по-добър вариант за нова маркетингова стратегия, базирана на така наречения маркетинг чрез съдържание, познат ни още като контент маркетинг. Вместо да представите вашите продукти или услуги по традиционен начин, вие имате възможността да предоставите подходящо и полезно съдържание на вашите потенциални клиенти, за да им помогнете да бъдат достатъчно добре информирани, да им осигурите възможност да изразят мнение и да решат проблемите си.

Маркетингът чрез съдържание е стратегически маркетингов приом, базиран основно върху създаването и популяризирането на ценно, уместно и полезно съдържание, което да привлече и задържи потребители от предварително определена аудитория. Повишаване на осведомеността за марката, подобряване на класирането в търсачките и генериране на интерес от страна на аудиторията. Бизнесът използва съдържателния маркетинг, за да задържи вниманието на потенциалните клиенти и да им даде възможност за осъществяване на нови продажби, използвайки най-различни методи, като анализ на сайтове, проучване на ключови думи и препоръки за целенасочена стратегия. Контент маркетингът е маркетингов процес, който в крайна сметка цели да стимулира нови печеливши действия от страна на вашите потенциални и бъдещи клиенти.

Защо е важна стратегията за съдържателен маркетинг?

Създаването на съдържателна маркетингова стратегия е важна, тъй като тя ще бъде конкретно изготвена и подходяща за вашия бизнес и целева аудитория. Маркетинговите материали, които ще използвате трябва да бъдат възможно най-ефективни и информативни, и в същото време да подчертаят това, че държите и сте верни на марката си. Трябва да оцените всяка полза от стратегията като цяло, и
след това да направите корекции, ако е необходимо това. Стратегията за маркетинг чрез съдържание е затворен кръг, който провокира клиентите, подхранва перспективите и стимулира продажбите.

SEO и Контент маркетинга са винаги заедно?

На практика оптимизацията за търсачки (SEO) и маркетингът на съдържание са взаимосвързани.

За да се класирате по-добре в резултатите на търсачките (SERP), имате нужда от висококачествено органично съдържание. За да знаете кои ключови думи да използвате и насочите във вашето съдържание, имате нужда от SEO.

SEO е основен компонент на маркетинга чрез съдържание, тъй като често е в центъра на всички маркетингови стратегии и кампании. Оптимизирането на вашето контентно съдържание ви дава възможност да актуализирате информацията на вашата марка за съвременната аудитория, да надминете конкурентите за ключови думи с висока стойност и да поддържате вашата уеб страница в съответствие със съвременните изисквания и предпочитания на Google.

За да постигнете целите си за качествен маркетинг чрез съдържание, трябва задължително да се съобразите с SEO оптимизацията. Най-добрата тактика е комбинацията SEO + Маркетинг чрез съдържание.

Какви са ползите от съдържателния маркетинг?

Използването на маркетингова стратегия чрез съдържание има много и най-различни ползи и предимства, като най-важните от тях са:

  • Повишаване на вашата репутация.
  • Увеличаване на вашите продажби.
  • Намаляване на разходите за реклами.
  • Привличане и задържане на лоялни клиенти.
  • По-лесно и бързо пробиване на пазара.

Примери за маркетинг чрез съдържание

Тъй като маркетингът чрез съдържание може да приеме най-разнообразни форми и да отговаря на толкова обширна аудитория от потребители, има неограничени възможности за това, как може да изглежда едно маркетингово съдържание.

Ето няколко по-общи примера за прилагане на маркетинг чрез съдържание, които бихте могли да имате предвид при изграждането на маркетинговите си кампаниите:

Публикации в блога

Публикациите в блогове са солидна основа на вашите усилия за маркетинг чрез съдържание. Ваша блог платформа с полезни статии за обсъждане на популярни теми в бранша, в които да обясните как вашите продукти и услуги могат да отговорят на често срещани предизвикателства и да привлекат потенциални клиенти към вашия уебсайт.

След като вече имате съдържание в блога, можете да го пренасочите, за да създадете публикации в социални медии, съдържание в дълга форма на същата тема, електронни книги с визуални елементи и други.

Публикуване на статии в други блогове с категории, отговарящи на тематиката на вашия бранш. Полезни публикации с информатично и качествено съдържание, в което да разясните какви са предимствата на вашата продукция или дейност и с какво те превъзхождат конкуренцията. Пренасочване на предварително избрани ключови думи, които да предизвикат интереса на клиентите, като ги провокират и насочат към вашия сайт или конкретни страници с ваши продукти.

Имате нужда от съвет за започване на вашия блог? Тази публикация в блога съдържа цялата необходима информация: Какво представлява блогът? Пълното ръководство за постигане на реални резултати с блогове.

Казуси

Казусите описват реален проблем за даден продукт, с който се е сблъскал клиента, и това как вашият продукт е по-добър и различен в това отношение, като го е облекчил и е отговорил на очакванията му. Казусното съдържание може да бъде огромна полза при конвертирането на клиенти – да прочетете вие и всички други потребители истинска история за преживяването на доволен клиент, това изглежда невероятно убедително.

Инфографика

Инфографиката е метод за визуално представяне на информация с помощта на снимки, диаграми, илюстрации, анимации и др. Те могат да бъдат придружени с допълнителни информативни текстови обяснения. Хората харесват инфографиките: Те са забавни, привлекателни, лесни за разбиране и са пълни с информация. Включването на инфографика във вашата стратегия за съдържание е наистина умна идея.

Обяснителни видеоклипове

Обяснителните видеоклипове допълват другите ви маркетингови усилия, като обясняват предимствата или недостатъците, конкретно решение за даден проблем или нюансите на неразрешен такъв, подробности и представяне на нов продукт.

Препоръки

Препоръките от потенциални клиенти са много важни, защото те могат да дадат реална представа на останалите за реномето на компанията и за качеството на определен продукт, марка или услуга.

Уебинари

Уебинарите са онлайн семинари, които можете да създадете и организирате за вашата аудитория. Те може да са на живо или на запис и ще ви дадат възможност да споделите вашата гледна точка за дадена индустриална тема, ваш собствен продукт или друга ваша идея.

Потребителско съдържание

Създаденото от потребителите съдържание е точно както звучи: това е съдържание, създадено от хора извън вашата компания. Тази стратегия е уникална и креативна, защото ангажира реални хора. Създаване на кампания, с помощта на социалните медии, за да се генерира интерес и да бъдат споделени мнения от последователи и фенове – Естествени и реални коментари в блогове и отзиви за продукти.

Напишете коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *